Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Άδεια άσκησης επαγγέλματος για το Υγείας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι σε καθημερινή βάση καταβάλλονται προσπάθειες και γίνονται παρεμβάσεις για την απορρόφηση των Νοσηλευτών ΠΕ1810.
Σε ότι αφορά το ΥΠΑΙΘ και την αύξηση των θέσεων σε ΙΕΚ – ΣΕΚ από 925 σε 1250, δικαιούμαστε αναλογικά (στις νέες προσαυξημένες 200), 100 θέσεις, με βάση τον αριθμό μας που δεν φαίνεται να απορροφάται διαφορετικά (210) και με βάση το γεγονός ότι οι οκτώ από τις δεκαέξι ειδικότητες στον Τομέα Προσανατολισμού Υγείας των ΙΕΚ είναι Νοσηλευτικής.
Η ανακοίνωση για την νέα κατανομή και την προσαύξηση των θέσεων, έχουμε πληροφορίες ότι θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες, έτσι κι αλλιώς οι προθεσμίες εκπνέουν και δεν έχει νόημα περαιτέρω αργοπορία.
Από το ΥΔΜ μας ενημέρωσαν ότι καταβάλλεται προσπάθεια για θέσεις και στο Υγείας, (αν τελικά το ΥΠΑΙΘ δεν αναλάβει την ευθύνη να μας καλύψει όλους). Σε ότι αφορά το Υπ. Υγείας, η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, είναι απαραίτητη.
Ευελπιστούμε δικαστικά, όλοι οι συνάδελφοί μας και από όλες τις ειδικότητες να δικαιωθούν και να επιστρέψουμε στα ΕΠΑΛ που είναι ο φυσικός μας χώρος.
Ο αγώνας μας είναι σκληρός και άνισος, κανείς δεν γνωρίζει τελικά τι θα γίνει, ας είναι καλά οι συγκεκριμένοι παράγοντες και παραγοντίσκοι της εκπαίδευσης, για την δίωξη των Τομέων Υγείας & Πρόνοιας, Γραφικών Τεχνών και Κομμωτικής, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «αυτοί δεν ανήκουν στα αντρικά εργαστήρια», τους ενοχλούσαν οι παιδικές φωνές που γέμιζαν τα προαύλια των σχολείων που μαραζώνουν, τους ενοχλούσαν τα κοριτσόπουλα που δεν έχουν που να πάνε πλέον, (και μισογύνηδες…), τώρα παρέμειναν τα χαλάσματα και τα ερείπια των ΕΠΑΛ που κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και οι 4.000 εκπαιδευτικοί γενικών μαθημάτων, που σε ένα μήνα θα δοθούν ως πλεονάζοντες, αυτό κατάφεραν, σαν τον Νέρωνα που κάθεται πάνω στις στάχτες και κάνει το «βασιλιά της τέφρας» και έρχεται και η δική τους σειρά νομοτελειακά, είναι τόσο μεγάλο το μίσος τους προς τους τομείς και τις ειδικότητες μας, που προτίμησαν να μαχαιρώσουν το στομάχι τους για να σωθεί η καρδιά τους, γνωρίζοντας πως η αιμορραγία που προκάλεσαν θα φέρει και το δικό τους τέλος.
Η ζωή μας από τις 9/7/2013 δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια, ακόμη και αν σωθούν όλοι, ο εφιάλτης που ζήσαμε χάρη σε αυτούς τους «κυρίους» στα 50 μας χρόνια, θα μας στοιχειώνει για το υπόλοιπο του βίου μας. Αν πάλι δεν σωθούν όλοι, η θλίψη θα βαραίνει βαθιά την ψυχή μας, γιατί ένα μέρος του εαυτού μας θα έχει χαθεί, την ώρα που κάποιοι ασυνείδητοι συνεχίζουν ατάραχοι της ζωή τους, εις βάρος μας.

1 σχόλιο: