Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΦΕΚ ΤΩΝ 200 ΔΕ ΘΕΣΕΩΝ ΕΝΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ;




Αθήνα, 27/2/2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΟΨΗ

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε και ακολούθως με το ΦΕΚ 479, 26/2/2014 προκηρύχθηκαν 200 θέσεις Βοηθών Νοσηλευτών δηλ. ΔΕ κατηγορίας,  για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα. Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό όταν όλοι οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι Απόφοιτοι ΤΕΙ ή ΑΕΙ; Και ποια θέση θα καταλάβουν οι ΤΕ ή οι ΠΕ Νοσηλευτές, αυτή των Βοηθών Νοσηλευτών; Αυτό δεν σημαίνει αντιποίηση του επαγγέλματος;
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 §2 Α του Νόμου 1579/1985, καθιερώθηκε ο επαγγελματικός τίτλος του Νοσηλευτή και Νοσηλεύτριας στους πτυχιούχους ή διπλωματούχους των:
α) Τμημάτων Νοσηλευτικής T.Ε.Ι.
β) Νοσηλευτικών Τμημάτων A.Ε.Ι.
Επιπλέον οι απόφοιτοι-πτυχιούχοι από τα ΕΠΑ.Λ. Βοηθοί Νοσηλευτών (ειδικότητες που κατήργησε ο κ. Αρβανιτόπουλος) βγάζουν άδεια άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή με συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
Δηλαδή θα μας δώσει το Υπουργείο Υγείας τις θέσεις των Βοηθών Νοσηλευτών για να έχουμε μετά πειθαρχικές κυρώσεις στην άσκηση του επαγγέλματος;
Ή μήπως θα πρέπει εμείς οι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να βγάλουμε άδεια άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή και με ποιο πτυχίο αυτό του ΤΕΙ ή του ΑΕΙ;
Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι η παρούσα προκήρυξη ενέχει λόγους ακυρότητας και έχει σκοπό δόλιο, που συνίσταται στα εξής σημεία:
1ον Αφενός το κράτος προκηρύσσει θέσεις, κατώτερες και αναντίστοιχες των προσόντων των διαθεσίμων Νοσηλευτών κάτι που (ορθά) δεν έγινε με τις Μαίες (και εδώ υπάρχει τραγελαφική αντίφαση διακριτικής μεταχείρισης). Ώστε να ισχυριστεί με τη λήξη της διαθεσιμότητας ότι εμείς προκηρύξαμε τις θέσεις για εσάς αλλά εσείς δεν τις αποδεχτήκατε και απολύεστε στις 22/3/2014 (με τη λήξη του 8μήνου της διαθεσιμότητας) αυτοδίκαια.
Παρά το γεγονός ότι οι θέσεις αυτές δεν είναι για Νοσηλευτές, αλλά για Βοηθούς Νοσηλευτών με απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου και ειδικότητα Β. Νοσηλευτή, με διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα και Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Β. Νοσηλευτή.
2ον και σπουδαιότερο, όσοι από τους διαθεσίμους βαίνουν προς απόλυση, χωρίς αξιολόγηση και χωρίς να τους έχει δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε θέσεις προκηρυσσόμενες για να διασωθούν, ενδεχομένως να έχουν το συνταγματικό δικαίωμα επειδή απολύονται με υπαιτιότητα του κράτους, και με πάνω από 15 ευδόκιμη δημόσια υπηρεσία να συνταξιοδοτηθούν κανονικά, με βάσει τις κείμενες διατάξεις.
Για παράδειγμα οι Γιατροί και οι Οδοντίατροι που δεν τους ανοίγουν θέσεις ενδεχομένως να δικαιούνται συνταξιοδότησης.
Το ίδιο προφανώς δικαιούνται και οι 200 Νοσηλευτές, λόγο της ακυρότητας της εν λόγο προκήρυξης, για τους προαναφερόμενους προφανείς λόγους, (να ασκήσουν άλλο επάγγελμα, με άλλα αναγκαία προσόντα και διαφορετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος).


4 σχόλια:

  1. Συνεχίζετε κάνοντας τα ίδια λάθη. 'Οταν όλοι οι κλάδοι διεκδικούν θέσεις στο Παιδείας, εμείς ικετεύουμε για μια θεσούλα στο Υγείας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Ένα ξεροκόματο και σε όποιν αρέσει, θα σκέφτονται οι υπουργοί μας. Συνάδελφοι του συλλόγου, αν θέλαμε θέση στο Υγείας θα είμασταν εκεί εδώ και πολλά χρόνια, ήταν πιο εύκολο για όλους μας να διοριστούμε εκεί. Μην ξεχνάτε, είμαστε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ. Σταματείστε να ικετεύετε ακόμα και την ύστατη ώρα για κάτι που αντικειμενικά κανένας δεν επιθυμεί. Απαιτείστε θέσεις στο ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με το συνάδελφο-τη συναδέλφισσα και η άποψη αυτή είναι η πιό εύστοχη που έχω διαβάσει όλο αυτό το διάστημα.
    Από την αρχή της περιπέτειας μας πάντα υποστήριζα και συνεχίζω ακόμη να υποστηρίζω
    ότι η διαπραγμάτευση του αριθμού των θέσεων καθώς επίσης και η περιβόητη μοριοδότηση δεν θα έπρεπε κάν να υφίσταται διότι εκ των προτέρων αποτελεί για δεύτερη φορά κατάφωρη αδικία για όλους τους συναδέλφους.

    Η ΟΛΜΕ και το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ και δεν μπορώ να γνωρίζω ποιοί άλλοι εμπλέκονται δεν έπρεπε κάν να συμμετέχουν σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης.
    Το αίτημα έπρεπε να ήταν ευθύς εξαρχής ένα-αδιαπραγμάτευτο-αμετακίνητο:
    ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΛΟΓΕΣ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΝΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ.
    Επιπλέον με όλο αυτό το «παζαράκι¨- διαπραγμάτευση για τις θέσεις και τα « μοριάκια» χάθηκε πολύτιμος χρόνος.
    Πιστεύω ότι και αυτό αποτελεί σκοπιμότητα έτσι ώστε την τελευταία στιγμή και με τον κίνδυνο της απόλυσης να επιδιωχθεί « μεταφορά» συναδέλφων στο Υγείας.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ -ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ( ΟΛΜΕ -ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ) ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ και εγω ότι μας ξεπούλησαν το Συντονοστικό και η ΟΛΜΕ καθώς και οι παρατρεχάμενοι!!! Ακόμη βοούν στα αυτιά μου τα λόγια κάποιων που σέρνονταν στο Υπουργείο για μια θεσούλα, να λένε ότι εμείς οι Νοσηλευτές είμαστε πολλοί και κοστίζουμε ακριβά!!! Επίσης γνώριζαν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Υπουργικό συμβούλιο ότι δηλ, μόνο το 1/3 απο εμάς έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος. 'Ισως έκριναν απο τη δικιά τους ειδικότητα!! Λυπάμαι πραγματικά που φτάσαμε σ' αυτό το σημείο, αλλά ίσως έπρεπε να το περιμένουμε άλλωστε το έχουμε ξαναδεί το έργο όταν πέταξαν στην κυριολεξία την ειδικότητα μας πριν τη λειτουργία των ΕΠΑΛ. Όταν τότε οι Νοσηλευτές (ΠΕ, ΤΕ) μαλλιοτραβιόμασταν πολύ λίγοι δώσαμε τα χέρια και τρέξαμε να μπεί η Ειδικότητα μας στα ΕΠΑΛ.
    Όσον αφορά για το θέμα της συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας όταν απολύεται ο υπάλληλος χωρίς υπαιτιότητα του, λυπάμαι πολύ αλλά δεν ισχύει για μας, παρά μόνο γι' αυτούς που απολύθηκαν μέσα στο 2013 ( πρόλαβαν και το κατήργησαν πριν μας βάλουν σ' αυτή τη δίνη).

    Νοσηλεύτρια ΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΚ 485-27-2-2014 ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΟΛΜΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ;;;;;;;

    ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........

    ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ 200 ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΕΚ ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ Υ.Π

    ΩΡΑΙΑ.....

    ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ...........

    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ....ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή