Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΦΕΚ 479 ή ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ



Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

Οι προσδοκίες ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα απορροφηθούν στο ΥΠΑΙΘ, σε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους τελείωσε εδώ. Αντικρίζουμε μία πραγματικότητα εφιαλτική, σύμφωνα με συνέντευξη του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης (αναδημοσιευμένη στο Ipaideia) «400 εκπαιδευτικοί πρόκειται να απολυθούν», ενδεχομένως, προλογίζουν ότι λίγοι ή κανείς δε θα πάει να διοριστεί σαν βοηθός Νοσηλευτή, καταργώντας κάθε σπουδή και κάθε προσπάθεια ζωής όλων των συναδέλφων. Οδηγώντας τους ουσιαστικά στην απόλυση.
Άνοιξαν, μόλις 15 θέσεις στα ΙΕΚ και 182 θέσεις στα Νοσοκομεία για ΔΕ.
Η αντίθεση είναι ότι λίγοι συνάδελφοι της Μαιευτικής (18) ορθά, προσλαμβάνονται σύμφωνα με τον κλάδο τους ΤΕ, ενώ για τους Νοσηλευτές ύστερα από αντιδράσεις φορέων του Υγείας, άνοιξαν θέσεις μόνο για ΔΕ Βοηθούς επί συναινέσει. Ώστε αν δεν συναινέσουν εγγράφως (νομιμοποιώντας ενδεχομένως έτσι την αποδοχή του υποβιβασμού τους), να απολυθούν αυτοδίκαια.
Καταδικάζουμε κάθε χειρισμό που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, απαιτούμε θέσεις στο ΥΠΑΙΘ για όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα και επιστροφή των Τομέων, Ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ.


Αύριο, Παρασκευή 28/2, όλοι στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ,
έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου