Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

200 θέσεις στο Υπουργείο Υγείας.



Αθήνα, 20/2/2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ή ΠΛΑΝΗ ΓΙΑ τους ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ και ξεπροβόδισμα από το ΥΠΑΙΘ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΥΠ. Υγείας που αναδημοσιεύθηκε στους εκπαιδευτικoύς ιστότοπους ότι πρόκειται να απορροφηθούν άμεσα 200 Νοσηλευτές από τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, ενέχει αμφιβολίες.
Πληροφορίες από βουλευτές είναι ότι σήμερα το απόγευμα ψηφίστηκε στο Ελληνικό κοινοβούλιο κείμενο το οποίο αφορά θέσεις για 140 Νοσηλευτές και βοηθούς Νοσηλευτών σε Αθήνα και Θεσ/νίκη και 60 στην υπόλοιπη Ελλάδα από τον ΕΟΠΥ. Δεν αφορά σε καμία περίπτωση Εκπαιδευτικούς Νοσηλευτές σε διαθεσιμότητα.
Διατηρούμε σαφώς τις επιφυλάξεις μας, αλλά το γεγονός ότι αύριο κλιμάκιο της ΟΛΜΕ και του Συντονιστικού των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, για να διαπραγματευτούν την απορρόφηση των εν λόγω εκπαιδευτικών, είναι τουλάχιστον ύποπτο, για τον χρόνο έκδοσης της ανακοίνωσης αυτής.
Αν δεν επιβεβαιωθεί η εν λόγω ανακοίνωση, σαν κλάδος θα χαρακτηρίσουμε τη διάδοση τέτοιων πληροφοριών, ανήθικη και εξαιρετικά προκλητική, δεδομένου ότι βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα πριν την λήξη της διαθεσιμότητας και μπροστά στην απόγνωση.

Για το ΠΣΕΝΔΕ
Ο Πρόεδρος
Βαγγέλης Κλήμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου