Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ενημέρωση από μέλος του συλλόγου μας

-Η αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας (ΕΟΔΑΦ), συνεδρίασε μετά τη σύσκεψη της ΕΡΤ και κατέληξε ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι επιβεβαιώθηκε η ορθότητα και αναγκαιότητα της προσφυγής μας στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τις παραβιάσεις Ανθρωπίνων και Συνταγματικών Δικαιωμάτων μας.
-Πιστεύουμε ότι παραμένει ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος αντίδρασης αυτή τη στιγμή.  
-Αυτά τα επιβεβαιώσαμε και στη συγκέντρωση της ΕΡΤ, αφού όσοι δήλωσαν επιφυλακτικότητα στην ιδέα της προσφυγής (από τα μικρά πολιτικά κινήματα κυρίως) , δεν είπαν κάτι καινούργιο, ούτε κάποιο πειστικό επιχείρημα. Φάνηκε όμως, ότι δεν έχουν ενημέρωση και γνώση επί του θέματος (πράγμα λογικό αφού δεν είναι άμεσα πολιτικό θέμα).
-Η προσφυγή θα γίνει όπως ακριβώς παρουσιάστηκε στην επιγραμματική νομική ενημέρωση που κάναμε στην αρχή της εκδήλωσης στην ΕΡΤ.
-Την Κυριακή 3 ΝΟΕ, θα κάνουμε την τελική συνάντηση με τα μέλη της Ομοσπονδίας μας και τους γονείς του Αυτιστικού Φάσματος  που θα συμμετέχουν στην προσφυγή, για την έγκριση (ή πιθανές τελικές συμπληρώσεις) του δικόγραφου, ώστε η προσφυγή να γίνει την επόμενη εβδομάδα μετά τη συνάντηση.
Όποιος θέλει, μπορεί να έρθει να έρθει  για να ακούσει πιο αναλυτικά τα νομικά επιχειρήματα, το σκεπτικό, το είδος και ύψος των αποζημιώσεων που ζητάμε, και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ζητάμε να επιβληθούν στην κυβέρνηση από τους διεθνείς οργανισμούς.
Όσοι έχουν απορίες και θέλουν να ρωτήσουν, θα τα πούμε εκεί, γιατί δεν είναι εύκολο να γράφουμε ολόκληρα κατεβατά με εξηγήσεις στα μεηλ.
Σας στέλνουμε συνημμένη την επιγραμματική νομική ενημέρωση που κάναμε στην αρχή της εκδήλωσης. Όσα είναι με μπλέ γράμματα, αφορούν τους Εκπαιδευτικούς – τα μαύρα όλους.

Στη συνέχεια, θα στείλουμε οδηγίες για τη συμμετοχή και αργότερα (πιθανότατα σήμερα ή αύριο) τις δύο φόρμες συμμετοχής.  

Για τη συγκέντρωση της ΕΡΤ, θα σας στείλουμε χωριστό μεηλ, ενώ το βίντεο θα σταλεί μόλις το ετοιμάσουν οι σκηνοθέτες της ΕΡΤ, οπότε θα μας πουν και την ημερομηνία μετάδοσης, που θα την ανακοινώσουμε σε όλους.  

Για όσους θέλουν να παραστούν στη συνάντηση της ΕΟΔΑΦ με τα μέλη της Ομοσπονδίας και τους γονείς του Αυτιστικού Φάσματος που θα συμμετάσχουν στην προσφυγή, η συνάντηση θα γίνει :
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 10.00 το πρωί
ΧΩΡΟΣ: Δίκτυο πολιτών Χολαργού - ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 256– Εμπορικό κέντρο «ΕΡΜΗΣ» (παλιό Τζάμπο) - 100 μ από το μετρό Χολαργού / υπόγειος όροφος.  
Οδηγίες: Παίρνουμε το μετρό / γραμμή προς Αεροδρόμιο. Κατεβαίνουμε στάση Χολαργός. Βγαίνουμε από την έξοδο προς Αγ. Παρασκευή / Μεσόγεια και περπατάμε προς Αγ. Παρασκευή (στη δεξιά πλευρά της Μεσογείων προς Αγ. Παρασκευή). Στα 50 μ. δεξιά, έχει μαγαζιά για καφέ, τυρόπιτες κλπ. Στα 100 περίπου μέτρα βρίσκουμε το εμπορικό κέντρο ΕΡΜΗΣ που στο ισόγειο έχει κατάστημα οπτικών. Κατεβαίνουμε στον κάτω όροφο – είναι η αριστερή αίθουσα κάτω από τα οπτικά – γράφει «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου