Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση ΟΛΜΕ - Υπουργό Παιδείας κύριο Αρβανιτόπουλο

Πηγή: Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών ΔΕ σε Διαθεσιμότητα

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μεταξύ των άλλων, καθώς και ο αντιπρόσωπός μας, παρουσίασαν τις θέσεις μας με βάση το υπόμνημα που συντάξαμε ομόφωνα την τετάρτη 9/10.
Στα ιδιαίτερα αιτήματά μας ο Υπουργός απάντησε τα παρακάτω:
  • Σήμερα, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι 1998, επειδή έγιναν δεκτές ενστάσεις συναδέλφων με προβλήματα υγείας που δεν είχαν αρχικά εξαιρεθεί ενώ αναμένεται να εξεταστούν και άλλες που εκκρεμούν.
  • Προωθείται σχετική ρύθμιση με την οποία, 100 περίπου συνάδελφοι με δεύτερο πτυχίο σε ειδικότητες φιλολόγου, δασκάλου και νηπιαγωγού πρόκειται άμεσα να μεταταχθούν σε αντίστοιχες θέσεις στην α/βάθμια και β/βάθμια εκπαίδευση.
  • Η απάντησή του σχετικά με το αίτημά μας να προκηρυχθούν ταυτόχρονα 1900 θέσεις (μία για κάθε εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα) ήταν αρνητική, λέγοντας ότι δεν υπάρχει συντονισμός με τα άλλα Υπουργεία (Υγείας, Εσωτερικών)
  • Επίσης αρνητική ήταν η απάντησή του στο αίτημά μας να συμπεριληφθούν όλοι οι κλάδοι στις 925 θέσεις εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ (π.χ. νοσηλευτών, μαιών, κοινωνικών λειτουργών κ.ά.)
  • Στο αίτημά μας για την λειτουργία της Β' τάξης ΕΠΑΛ του τομέα Υγείας-Πρόνοιας, αρνήθηκε ακόμα και να απαντήσει.
  • Στο θέμα του κινδύνου της επικείμενης απόλυσής μας, απάντησε: "προσπαθώ να μη μείνει κανείς άνεργος" 
  • Ένα χαρακτηριστικό σημείο της συνάντησης που καταδεικνύει την σχέση μέρους της ηγεσίας του υπουργείου με τα εκπαιδευτικά θέματα, είναι ότι όταν η αντιπροσωπία της ΟΛΜΕ ζήτησε να αποσυρθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος για το νέο λύκειο που πρόσφατα ψηφίστηκε,  ο Υφυπουργός Παιδείας Κος Κεδίκογλου που ήταν παρών στη συνάντηση είπε: "έχετε το θράσος να ζητάτε την απόσυρση ενός νόμου που ψηφίστηκε μετά από πενταετή διάλογο;"!!!! προκαλώντας την αντίδραση όλων των παρευρισκομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου