Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ και Η ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ!



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγελία για τον εμπαιγμό και την απαράδεκτη τακτική του Υπουργού Παιδείας
Η Συντονιστική  Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα, καταγγέλλει  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Υπουργό Παιδείας Κο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή, καταστρατηγώντας και αυτόν ακόμα τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4186 για το Νέο Λύκειο που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη βουλή και προβλέπει ρητά την ύπαρξη μεταβατικών διατάξεων, συνεχίζει να απαγορεύει την λειτουργία της Β' τάξης του  τομέα Υγείας-Πρόνοιας στα ΕΠΑΛ με την εγκύκλιο (126964/Γ2/26-9-2013).
Ο Κος Αρβανιτόπουλος εχθές προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου (149331/Γ2/14-10-2013με την οποία επιτρέπει τις εγγραφές μαθητών στη τη Β' τάξη του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα  ακολουθούσε τακτική κωλυσιεργίας, εμπαίζοντας γονείς και μαθητές, εξωθώντας τους να εγγραφούν σε άλλους τομείς ή ακόμα και να εγκαταλείψουν το ΕΠΑΛ. Ο εμπαιγμός εκ μέρους του Υπουργού συνεχίζεται δίνοντας ουσιαστικά μια μέρα, ώστε να προλάβουν να ενημερωθούν οι γονείς και οι μαθητές για την δυνατότητα τους να εγγραφούν στην Β΄τάξη του τομέα  Εφαρμοσμένων Τεχνών.
  Καταγγέλλουμε τις παραπάνω ενέργειες του Υπουργού Παιδείας και ζητάμε:
Να λειτουργήσει και η Β' τάξη του τομέα Υγείας-Πρόνοιας
Να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, για την επιλογή τομέα, καθώς και η δυνατότητα μετεγγραφής μαθητών από τα Γενικά Λύκεια.

Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου