Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Τελευταίες εξελέξεις



Αγαπητοί συνάδελφοι, 
Εχθές όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει μετά από σημαντικές πιέσεις του συλλόγου μας, εξαγγέλθηκαν 52 θέσεις Πανελλαδικά για 287 Νοσηλευτές ΠΕ1810.
Αυτές αρχικά ήταν 120 – 150 στην 1η  κατανομή, πριν από τις δύο εκδοθείσες, τώρα στην 4η είναι 52.  Είναι τραγικό ωστόσο να μην αυξάνονται οι θέσεις και να γίνονται διαρκώς ανακατανομές στους ίδιους αριθμούς.

Η αιτιολόγηση των Υπουργείων ήταν η ακόλουθη:
Για το 2013 δεν πρόκειται να ξανασυνεδριάσει η τριμελής επιτροπή και δεν υπάρχει περίπτωση να εκδοθούν νέες θέσεις.
Σε ότι αφορά το ΥΠΑΙΘ με δήλωση του Κου Κεδίκογλου (που ενδεχομένως αναβαθμίζεται) είπε: «τελειώσαμε τη διαθεσιμότητα με τους χίλιους οκτακόσιους εβδομήντα εκπαιδευτικούς, βάσει μάλιστα ενός σχεδίου για την αναδιάρθρωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως αυτό αποκαλύφθηκε πλήρως και με το νόμο που ψηφίσαμε το Σεπτέμβρη.
Αυτό, όμως, που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι το υπουργείο έχει ήδη αναπτύξει  πρόγραμμα κινητικότητας για την επανατοποθέτηση του 75% των χιλίων οκτακοσίων εβδομήντα εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ εκπονείται η ανάπτυξη προγραμμάτων κινητικότητας και για τους υπόλοιπους το 2014».
Φυσικά και δεν πιστεύουμε τις ακόλουθες δηλώσεις, κάθε κατανομή εφόσον δεν συμπεριλαμβάνει το σύνολο των 1874 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα για εμάς είναι άδική και απαράδεκτη.
Εχθές στη εκπομπή ενικός, ο Υπουργός του ΥΔΜ Κος Κ Μητσοτάκης σε ερώτηση μας τι θα απογίνουν οι 474 συνάδελφοι εκ των οποίων οι 400 περίπου είναι Νοσηλευτές και Μαίες εκπαιδευτικοί, απάντησε την 1η φορά «θα εξετάσουμε τις προτάσεις σας» (ΙΕΚ, σχολεία 2ης ευκαιρίας, ειδική αγωγή, κλπ) , στο μεσοδιάστημα της συζήτησης άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να μεταφερθούν στο Υγείας και όταν τον ενημερώσαμε ότι δεν υπάρχει ούτε μία θέση εκεί μέχρι αυτή τη στιγμή που ομιλούμε και ότι εμείς είμαστε Εκπαιδευτές Νοσηλευτών και οφείλουν τα Υπουργεία να μας απορροφήσουν στο ΥΠΑΙΘ, επανέλαβε «πως θα το δούμε».
Προς το τέλος της συζήτησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των απολύσεων, χωρίς να το κατονομάσει λέγοντας πως «αν υπάρξουν αιτήματα από φορείς υποδοχείς, φυσικά και εσείς θα απορροφηθείτε».
Όταν στο διάλλειμα του ανέφερα ότι από το ΥΔΜ επτά στελέχη μας διαβεβαίωσαν ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα από κανένα φορέα υποδοχής και δη από το ΥΠΑΙΘ, δήλωσε πως «ενδέχεται να ανοίξουν θέσεις στο Υγείας, αλλά όχι για όλους».
Ακολούθως τον ξαναρωτήσαμε στον «αέρα» και κάνοντας την ίδια δήλωση του απαντήσαμε πολύ ωραία «προκειμένου να απορροφηθούμε και όλοι οι εκπαιδευτικοί, ας ανοίξει θέσεις στις σχολές του Υγείας (των νοσοκομείων) ή και στις σχολές του Εργασίας, αρκεί να απορροφηθούμε όλοι ως εκπαιδευτικοί και να μην απολυθεί κανείς!!
Τονίσαμε, τον αξιοκρατικό τρόπο εισόδου μας στην εκπαίδευση, καθώς και το προσοντολόγιο και προπάντων ότι είμαστε εκπαιδευτικοί, με δύο μήνες διορία για διορισμό και ότι αυτές οι θέσεις πρέπει να ανοιχθούν άμεσα!!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι και τον διορισμό όλων των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα που στο 85% είναι Τομέας Υγείας και κυρίως Νοσηλευτές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΛΗΜΗΣ Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου