Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ



Η πραγματικότητα είναι αυτή!...


 Συνάδελφοι, από την αρχή (2008 για όσους γνωρίζουν), όλα ήταν δρομολογημένα, ώστε η ειδικότητα και ο κλάδος μας να τεθεί εκτός ΥΠΑΙΘ, έντεχνα και με πολλούς, πολλούς παραγκωνισμούς, (από πολλές πλευρές). Παρά τις εξαιρετικές πιέσεις που ασκήσαμε, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είναι πίσω από όλα αυτά, τα έχουμε γράψει, και τα έχουμε δημοσιεύσει, για την ιστορία και μόνο!!

Το ερώτημα είναι πλέον ποιες επιλογές έχουμε;;

Επειδή τα γεγονότα δείχνουν ότι υπάρχει εντολή της κυβέρνησης στο δικαστικό σώμα να επιδικάζει αρνητικά τις αναστολές, (ήδη πληροφορίες θέλουν να έχουν βγει στη Βόρεια Ελλάδα 4 αρνητικές), η αίσθηση μου είναι ότι δικαστικά το κλίμα αλλάζει: εκεί που έδιναν τις προσωρινές διαταγές αδιακρίτως, τώρα ;;;;; Άρα μας απομένει να δούμε τις τρέχουσες εξελίξεις.
Το γεγονός ότι οι ΠΕ1810 δεν είναι πουθενά και οι Νοσηλευτές που φαίνεται να περισσεύουν είναι 350 αποτελεί δικαστικά ένα επιχείρημα.

Από την άλλη, αυτές οι 150 θέσεις, νομίζω ότι είναι το δόλωμα για να μηδενιστούν οι όποιες αντιδράσεις όσων αδικήθηκαν σφόδρα (Νοσηλευτές ΠΕ1810, οι Μαίες κτλ.) και τους έκλεψαν τις ζωές προκηρύσσοντας 1250 θέσεων στο ΥΠΑΙΘ.

Με τονισμένα γράμματα το esos μιλά για 150 θέσεις για ειδικότητες υγείας, χωρίς να τις προσδιορίζει, (οι πληροφορίες μας λένε ότι πρόκειται για 80 - 90  θέσεις Νοσηλευτών γενικώς "κωπηλατικές" στα Νοσοκομεία, οι οποίες όποτε και να συνεδριάσει το τριμελές δεν πρόκειται να εκδοθούν πριν από τον Ιανουάριο, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αίτημα ούτε για μία θέση, από κανένα φορέα για τους ΠΕ1810). Προσωπικά γνωρίζω ότι οι 150 αποτελούν αίτημα του Υπ. Δ. Μεταρρύθμισης στον κ. Γεωργιάδη για να εκδώσει θέσεις. Ωστόσο οι Νοσηλευτές που περισσεύουν είναι 320 – 350, δηλαδή αν προσληφθούν στο Υπ. Υγείας, θα προσληφθεί 1 στους 4.

Αυτή είναι η εξέλιξη αν τελικά ο δικαστικός αγώνας οδηγηθεί από συντονισμένους χειρισμούς ορισμένων νομικών εκπροσώπων στα τάρταρα του "ΣτΕ" και ναυαγήσει συμπαρασύροντας ό,τι δε θα έχει μέχρι εκείνη τη στιγμή 7/2/2014 εκδικαστεί. Τότε υποθέτω πως μας μένει, να κατασκηνώσουμε οι ΠΕ1810, ΠΕ1811, ΠΕ1401, ΠΕ1402, κτλ έξω από το ΥΔΜ που τελικά φαίνεται να έχει ενδεχομένως ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει!!
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να καθορίσουμε τη στρατηγική μας, γιατί οι επιλογές περιορίζονται δραματικά, μην ξεχνάμε την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ ότι: "Οι Νοσηλευτές θα διατεθούν σε δομές του ΥΓΕΙΑΣ" δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας και το ότι θα ανοίξουν θέσει με το νέο έτος για τους "λοιπούς", δεν πείθει αφού είδαμε πως θέσεις που είχαν εξαγγελθεί από την ημέρα της διαθεσιμότητας ακόμη 6 μήνες μετά δεν έχουν διατεθεί και σε λίγο χτυπά το καμπανάκι της λήξης.
Καλό θα ήταν να μπορέσουμε όλοι να πάρουμε προσωρινές διαταγές, μόνο και μόνο μήπως λήγοντας η διαθεσιμότητα, κερδίσουμε κανένα μήνα ακόμη και γίνει κανένα θαύμα (μετά από συντονισμένες βέβαια ενέργειες).
Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να κάνουμε οι ΠΕ1810 μία παράσταση την Τρίτη στο ΥΔΜ που θα συνεδριάσει «δήθεν» (δεν το πιστεύω) η τριμελής επιτροπή για τις 150 θέσεις, και με επιμονή και κείμενο μας να ζητήσουμε:

Όπως είχε δεσμευθεί το ΥΔΜ στο Προεδρείο του Συλλόγου μας τον ΟΚΤΏΒΡΙΟ, όταν θα περισσεύαμε από τις κατανομές του ΥΠΑΙΘ να πίεζαν για να μας ανοίξουν οι ενδεχόμενοι φορείς υποδοχής, θέσεις.

Λοιπόν αυτές οι 150 εικονικές, γενικές και αόριστες θέσεις, να αιτηθούμε να είναι:
  
 - 350: Μία για κάθε Νοσηλευτή που δεν αποκαθίσταται με τις παρούσες κατανομές.

   - Αντί να πιέσει το Υγείας ή μόνο το Υγείας να πιέσει και το ΥΠΑΙΘ να εκδώσει θέσεις (όπως δεσμεύτηκε με την ανακοίνωση στο esos και για τους Νοσηλευτές ΠΕ1810 που έχουν περικοπεί οριζόντια άμεσα).

  - Να αξιοποιήσει το αίτημα των ΑΤΕΙ για την πρόσληψη των συναδέλφων που έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους.

 - Σε ότι αφορά το ΥΓΕΙΑΣ, να απαιτήσουμε να μεταφερθούν όσοι το επιθυμούν, ανοίγοντας θέσεις για εκπαιδευτικούς στις ΕΠΑΣ των Νοσοκομείων και όχι μόνο θέσει για κλινικούς Νοσηλευτές πενηντάρηδες, που ενδεχομένως ορισμένοι να μην έχουν και καθόλου κλινική εμπειρία, διότι έτσι τους οδηγεί (αυτός είναι και ο στόχος τους) σε παραίτηση.
Ο στόχος ήταν από την αρχή διπλός. Δε μας προβληματίζει ότι δεν έχουμε ούτε μία θέση στα ΙΕΚ - ΣΕΚ με την κατανομή των 925 θέσεων(!!;;):

-          Όταν το 50% των ειδικοτήτων 8 από τις 16 είναι ειδικότητες Νοσηλευτικής,
-          όταν όπου υπάρχουν τμήματα Νοσηλευτικής τα παιδιά πολυπληθώς "κρέμονται από τα μπαλκόνια",
-          όταν προσέλαβαν για τις ανάγκες του τρέχοντος εξαμήνου 250 Νοσηλευτές ΠΕ1810 ωρομισθίους, ενώ δεν προκήρυξαν ούτε μία μόνιμη θέση;;;

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (ΑΠΟ ΤΟ 2008) ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΟΥΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΠΕ1810 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘ!!!!!
ΜΟΝΟ Η ΕΠΙΣΤΟΡΦΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!
Αν συμφωνείτε να καλέσουμε την Τρίτη Πανελλαδική ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕ1810 έξω από το ΥΔΜ και να απαιτήσουμε το δίκαιο, την παραμονή μας στο ΥΠΑΙΘ (εάν συμφωνήσει το σώμα με εναλλακτικές επιλογές)!!
Την προηγούμενη φορά στο ΥΔΜ σε παρόμοιο κάλεσμα ήμασταν 12 άτομα!!
Καλό θα ήταν να μας ενημερώσουν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, υπεύθυνα στέλνοντας μειλ στο: psendepe@psendepe18.gr δηλώνοντας την πρόθεσή σας.
Ο Πρόεδρος
ΚΛΗΜΗΣ Ε.

2 σχόλια:

  1. Μπορούμε να διεκδικήσουμε κάποια από τις 100 διοικητικές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΚΛΗΜΗ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ
    ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΣ. ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕ1810 ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝ ΔΩΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΛΗΤΤΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΒΑΛΛΟΜΕΘΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΔΜ ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 700 ΧΛΜ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΕΚΕΙ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
    ΥΓ:ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΟΛΜΕ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή