Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 
Προς τους Νοσηλευτές ΠΕ 18.10 
Αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή πολλοί από εσάς πρότειναν να γίνει γενική συνέλευση σε κλειστό χώρο και μάλιστα απόγευμα διότι αρκετοί έχουν επιστρέψει στις σχολικές τους μονάδες και εργάζονται.
Θα συγκαλέσουμε το ΔΣ του συλλόγου το ΣΚ και θα ανακοινώσουμε την απόφαση του την ερχόμενη εβδομάδα!!
Σε ότι με αφορά θα προτείνω γενική συνέλευση (σε κλειστό χώρο, ίσως στην ΟΛΜΕ απόγευμα ή το άλλο ΣΚ το πρωί) ώστε να αποφασίσουμε την περαιτέρω δράση μας!!
Ο Πρόεδρος,
ΚΛΗΜΗΣ Ευάγγελος

2 σχόλια:

  1. Μετά από την πραγματικά πολύ ουσιαστική παρέμβαση του κ.Σακατζή στο ΥΠΑΙΘ κατά τη διάρκεια απονομής βραβείων Αριστείας είναι εξίσου πολύ σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή για ένα καίριο διάβημα από τον σύλλογο των εκπαιδευτικών Νοσηλευτικής στη νέα συνάντηση με το ΥΠΑΙΘ που έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 5-12-2013.

    Θεωρώ ότι είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Ο κ. Κλήμης ως πρόεδρος του ΠΣΕΝ και αν αυτό δεν είναι εφικτό να παραστεί κάποιο άλλο μέλος.

    Σε καμμία περίπτωση στη συνάντηση δεν μπορεί να παραβρεθεί μόνο η « συντονιστική επιτροπή των διαθέσιμων εκπαιδευτικών».

    Ιδιαίτερη εντύπωση μου έχει προκαλέσει το γεγονός ότι σε πολλές απορίες μου- ερωτήσεις –διαπιστώσεις που κατά καιρούς έκανα με παρεμβάσεις μου στο blog τους δε λάβαινα καμμία ουσιαστική απάντηση.

    Παραθέτω κάποια σχόλια- ερωτήσεις που έχω θέσει υπ΄ όψιν στο blog της συντονιστικής :

    «
    Πολύ φοβούμαι ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο " αιφνιδιαστικό και ακαριαίο" με τόν οποίο καρατομήθηκε η ΕΡΤ, καρατομήθηκαν σημαντικοί τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καρατομήθηκαν Διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, κλείνουν τα ΕΟΠΥΥ όλης της χώρας και τίθενται σε διαθεσιμότητα γιατροί και Διοικητικοί υπάλληλοι, κλείνουν τα ψυχιατρεία με την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση για όλους τούς εργαζόμενους, αμυντικές βιομηχανίες ......................και ο κατάλογος είναι μακρύς και έπεται και συνέχεια ακριβώς με τον "ιδιο τρόπο" το ΥΠΑΙΘ θα εμφανίσει και τον " ονομαστικό κατάλογο" έχοντας ώς αποτέλεσμα να αρχίσουν όλοι να τρέπονται σε άτακτη φυγή.

    Οι μέν έτοιμοι για την επαναπρόσληψη τους και οι δέ για την ανασυγκρότηση τους την επόμενη ημέρα................»

    «…………….
    Γιατί δεν απαιτήθηκαν απαντήσεις απτές- ρεαλιστικές στη συνάντηση που προηγήθηκε με τόν Κ. Λάσκαρη στη μία και μοναδική ευκαιρία που είχατε;

    Διερωτώμαι αν ρωτήθηκε ο Κ.Λάσκαρης αν υπάρχει κάποια πρόνοια για όλους εκείνους τούς συναδέλφους οι οποίοι επέλεξαν συνειδητά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στην εκπαίδευση χωρίς προηγουμένως να έχουν απολύτως καμμία εργασιακή εμπειρία στα νοσοκομεία.

    Διερωτώμαι αν ρωτήθηκε ο Κ.Λάσκαρης αν υπάρχει κάποια πρόνοια - πρόβλεψη για όλους εκείνους τούς συναδέλφους οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμα τους στον ιδιωτικό τομέα όπως π.χ γιατροί - φυσικοθεραπευτές-κομμωτές- αισθητικοί κ.α...................................που είχαν τιην εκπαίδευση ώς ΠΑΡΕΡΓΟ.............»

    Και τελικά μετά την ανάγνωση άρθρου που αναρτήθηκε στο blog της συντονιστικής και που κατέληγε ακριβώς έτσι «
    "δεν καλύπτονται όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και 598 εκπαιδευτικοί σε Διαθεσιμότητα παραμένουν μετέωροι, οδηγούμενοι πιθανότατα σε απόλυση!!!

    ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ.

    Και εννοώ φυσικά σε σχέση με τα σχόλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε συνέχεια της προηγούμενης δημοσίευσης μου παραθέτω το υπόλοιπο κείμενο:
    Αγαπητοί μου συνάδελφοι μετά και την ανάγνωση του άρθρου « Τοποθέτηση για δίκτυο» νομίζω ότι η λαϊκή ρήση « όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει» είναι σοφή.

    Έχω απόλυτη πεποίθηση συνάδελφοι ότι πρέπει να κινηθούμε πλέον « μόνοι μας».

    Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει απτές- ρεαλιστικές κινήσεις με εξίσου συγκεκριμένες –ρεαλιστικές πλέον απαντήσεις από το ΥΠΑΙΘ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ.

    ΜΟΝΟ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.

    Στη συνέχεια παραθέτω μερικές ερωτήσεις μου οι οποίες θα ήταν αναγκαίο και χρήσιμο να τεθούν υπ¨όψιν στη συν άντηση που επίκειται στο ΥΠΑΙΘ:

    --- Ποια η πρόνοια- μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν με σκληρό γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ;;;;

    ---- Το ίδιο το ΥΠΑΙΘ αντιτίθεται στο ίδιο του το « θεσμικό όργανο» δηλ. το ΑΣΕΠ;;;;;;

    ---- Ποιά η πρόνοια – μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς εκείνους οι οποίοι δεν έχουν απολύτως καμμία εργασιακή εμπειρία σε νοσηλευτικά ιδρύματα;;;;;

    ----- Γνωρίζει το ΥΠΑΙΘ ότι πολλές από τις ειδικότητες που προτίμησε να «σώσει « όπως π.χ γιατροί-αισθητικοί-φυσικοθεραπευτές-κομμωτές και μια σειρά άλλων ειδικοτήτων έχουν τη ν εκπαίδευση ως ΠΑΡΕΡΓΟ;;;

    ----- Και δε θα θεωρήσω φυσικά καθόλου «ΔΙΚΑΙΟ» να δοθούν βέβαια « μερκές θέσεις» ΠΕ18.10 ΟΧΙ αντίστοιχες του αριθμού των διαθέσιμων εκπαιδευτικών ΠΕ18.10 και να καλυφθούν από συναδέλφους π.χ με παιδιά παίρνοντας περισσότερα μόρια ή κάποιοι που υπηρετούν μακριά από την πόλη τους με πολλά χρόνια υπηρεσίας να το «δούν ως ευκαιρία» και να προηγηθούν άλλων………

    Θα επιθυμούσα να ληφθούν όλα τα παραπάνω σοβαρά υπ΄’οψιν σας και εύχομαι ολόψυχα αίσια έκβαση από τη συνάντηση αυτή για όλους μας.

    Με τιμή
    Εκπαιδευτικός ΠΕ18.10

    ΑπάντησηΔιαγραφή